Nieuws

Fidelity lanceert duurzame fondsfamilie

Fidelity International lanceert een nieuw duurzaam fondsenaanbod.

De Sustainable Family of Funds bestaat uit drie best-in-class fondsen en twee duurzame thematische fondsen. De best-in-class fondsen bestaan uit bedrijven met betere ESG-prestaties dan vergelijkbare bedrijven.

De twee duurzame thematische fondsen hanteren een beleggingsstrategie die positief moet uitpakken voor samenleving en milieu. De eerste duurzame thematische strategie focust op water en afval (aandelen), de tweede op CO2-reductie (obligaties).

raex

Klik op de afbeelding voor een grote versie

De beleggingsbenadering van de Sustainable Family steunt volgens het begeleidende persbericht op drie pijlers: betrokkenheid, uitsluiting en het eigen onderzoek van Fidelity.

Actieve betrokkenheid wordt gecombineerd met een uitsluitingskader. "We willen zeker zijn dat de bedrijven waarin Fidelity belegt, voldoen aan de minimale duurzaamheidsstandaarden en zich gedragen op een manier die consistent is met verantwoord beleggen."

Eigen onderzoek eerst

Fidelity's Sustainable Family maakt gebruik maakt van de inzichten van meer dan 180 onderzoeksanalisten en van de expertise van het ESG-team van Fidelity. Jenn-Hui Tan, Global Head of Stewardship en Sustainable Investing bij Fidelity International: “ESG is al lang geïntegreerd in ons beleggingsproces en de Sustainable Family is een volgende stap in onze benadering van duurzaam beleggen om aan de groeiende vraag van onze klanten over de hele wereld te voldoen.”

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

IEXFonds 40