Nieuws

NN IP: Waarom duurzaam beleggen niet mainstream wordt

Professionele beleggers willen wel verantwoord beleggen, maar dat lukt niet door gebrek aan duurzame beleggingsmogelijkheden, of door gebrek aan informatie over duurzame beleggingsmogelijkheden, aldus een onderzoek van NN IP.

  • 46% van de professionele beleggers zegt dat verantwoord beleggen niet mainstream wordt door gebrek aan duurzame beleggingsmogelijkheden.
  • Bijna de helft is van mening dat het aanbod van duurzame beleggingsmogelijkheden aanzienlijk toe moet nemen, wil verantwoord beleggen mainstream worden.
  • Volgens 44% is er te weinig onderzoek en informatie beschikbaar over duurzame beleggingsmogelijkheden.
  • De helft (50%) van de ondervraagde professionele beleggers denkt dat risicobeheersing bij verantwoord beleggen moeilijker is dan bij traditionele oplossingen.

Dit zijn de belangrijkste uitkomsten van een onderzoek van NN IP onder 290 professionele beleggers uit meerdere Europese landen.

De boodschap is duidelijk: professionele beleggers willen wel duurzaam beleggen, maar het lukt niet. De vraag blijkt groter dan het aanbod. Het is een opmerkelijke conclusie, want vermogensbeheerders lijken tegenwoordig niet anders te doen.

Betere marketing

Blijkbaar hebben hun klanten dat nog niet goed in de gaten. De oplossing ligt niet in meer fondsen, maar in meer en betere reclame. De marketingafdelingen moeten aan de bak.

Dat heeft ook Jeroen Bos (Zie foto), Head of Specialised Equities & Responsible Investing bij NN IP, in de gaten.

“Dit betekent dat wij als vermogensbeheerder harder moeten werken aan het verbeteren van de zichtbaarheid van onze aanpak van verantwoord beleggen en het brede, groeiende aanbod van ESG-oplossingen dat al beschikbaar is. Ook moeten we transparanter worden over de wijze waarop we ESG-criteria integreren en daarover rapporteren."

Jeroen Bos van NN IP


Rob Stallinga is financieel journalist. De informatie in zijn artikelen is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Klik hier voor een overzicht van de beleggingen van de IEX-redactie.

Lees meer

De impact van het coronavirus