Nieuws

Vijf miljard uitstroom uit H20-fondsen

Na tien jaar van geldinstroom in hun fondsen, trekken beleggers nu massaal geld weg uit zes fondsen van H2O AM. Het gaat al om meer dan vijf miljard in enkele dagen.

De reden achter de ongerustheid van beleggers zijn illiquide beleggingen van mogelijk zes fondsen die te maken hebben met bedrijven van de in opspraak geraakte Duitse ondernemer/financier Lars Windhorst, aldus Bloomberg

Per einde dag vrijdag - de laatst beschikbare data - was er 17,2 miljard euro miljard euro belegd in de zes fondsen van H2O. Daarvan is nu nog 70% over.

H20, deels eigendom van Natixis, heeft geprobeerd beleggers gerust te stellen, fees te verlagen en assets te verkopen om gedwongen fondssluiting te voorkomen. 

Lees ook: Ondergang sterbelegger toont voordelen indexbeleggen

Fees omlaag

Eerder verhoogde H20 de fees juist om het enthousiasme van beleggers wat te temperen. De fondsen van de assetmanager, bijvoorbeeld het Allegro Fund (28% in 2018, 10% in 2019 tot vorige week), hebben het goed gedaan.

Tot vorige week stroomde er ook alleen maar geld in de fondsen. Na de sluiting van het beleggingsfonds van stermanager Neil Woodford, is dit de tweede onaangename fondsverrassing voor beleggers in korte tijd.  

Lees ook: Het verborgen risico van fondssluiting

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

China; opnieuw lieveling van beleggers?