Nieuws

Goud in vijf jaar niet zo duur

Bijna 1400 dollar per ounce kost goud nu. Voor het eerst in vijf jaar drijven beleggers de prijs voor het edelmetaal zo hoog op.

Nadat de Amerikaanse Federal Reserve heeft aangegeven bereid te zijn de rente te verlagen, steeg de goudprijs van de week naar het hoogste niveau in vijf jaar aldus ANP. Voor een troy ounce goud (31,1 gram) moet 1381 dollar worden betaald. 

 

Dat is nog lang niet zoveel als acht jaar terug. In september 2011 bereikte de goudprijs het hoogste niveau ooit met meer dan 1900 dollar. Toen was er ook grote onzekerheid op de financiële markten.

Binnen alternatieve beleggingen heeft ABN Amro een voorkeur voor goud, schreven wij gisteren. De bank is positief om verschillende redenen. Allereerst duiden technische factoren op een stijging van de goudprijs tegen het einde van het jaar. "Ook is een ruimer monetair beleid van centrale banken doorgaans positief voor de goudprijs." De eindejaarprognose is dat de goudprijs oploopt tot 1.400 dollar per ounce.

Lees ook: ABN Amro gaat voor nog langere duratie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Alternatieve beleggingen