Nieuws

Bedrijven slecht voorbereid op risico's

Zelfs nog nooit zo slecht als nu, zo blijkt uit de Aon’s 2019 Global Risk Management Survey. Slechts 24% van de ondervraagde bedrijven brengt zijn top 10-risico's in kaart.

Aon doet elke twee jaar wereldwijd onderzoek naar risico's en risicobeleving bij organsaties. 

Bedrijven en instellingen zijn het meest bang voor economische teruggang, schade aan merk en reputatie en veranderingen in de handelsomstandigheden. Denk aan de handelsoorlog tussen de VS en China. 

Maar ook de risico's op een cyberaanval, tekort aan geschikt personeel, meer concurrentie, concurrentie van marktdisruptors en veranderende wet- en regelgeving spelen mee. 

Niet klaar voor risico's

Volgens Aon begrijpen organisaties deze risico's minder goed dan voorheen, hebben ze er minder ervaring mee en zijn er minder data beschikbaar om te helpen die risico's te managen. 

Daardoor zijn bedrijven niet riskproof genoeg. Het niveau van risk readiness is volgens Aon zelfs het laagst in twaalf jaar.  

  • Slechts 24% van de respondenten heeft zijn top 10-risico's in kaart gebracht 
  • 20% maakt gebruik van risicomodellen
  • 10% van de respondenten zegt dat ze geen processen gebruiken om risico's te identificeren.

Het Aon-onderzoek is gehouden onder 2.672 risicomanagers, CRO’s, CFO’s en andere verantwoordelijken in 60 landen en 33 bedrijfstakken.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus