Nieuws

Focus niet teveel op handelsconflict VS en China

Ondertussen gaatt het One Belt, One Road-initiatief namelijk gewoon door, aldus Kim Catechis, manager van het Legg Mason IF Martin Currie Emerging Markets Fund.

Het One Belt, One Road-initiatief illustreert volgens Catechis de geopolitieke kracht van China en herinnert aan het groeiende belang van de Chinese markten buiten de VS.

"Het project blijft een belangrijke groeifactor, zowel in China als in opkomende markten. Nu we een nieuw jaar ingaan, mag het niet over het hoofd worden gezien. Qua volume van de infrastructuurinvesteringen en het potentieel voor meer connectiviteit in de hele regio blijft het project nu net zo belangrijk als toen het voor het eerst werd gelanceerd."

Vanuit portefeuilleperspectief zijn ze bij Legg Mason van mening dat dit nog steeds een drijvende kracht is achter kansen voor beleggers in China.

Ook digitale Zijderoute

"Misschien wel het meest interessant worden de gebruikers van deze nieuwe infrastructuur - bedrijven waarvan de markten zullen groeien en hen daardoor kansen voor een sterke omzetgroei zullen bieden."

Belangrijk is dat het project niet alleen een impact heeft op fysiek vlak, denkt Catechis. "De positieve impact van de digitale Zijderoute complementeert de land- en zeeverbindingen die de krantenkoppen halen en mag niet onderschat worden."

Bedrijven zoals de Chinese zakenbank ICBC, die een voortrekkersrol zal spelen bij de financiering van het project, en Alibaba, zouden in de betrokken landen veel baat moeten hebben bij een betere verbinding.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus