Nieuws

UBS: Het is nog te vroeg om aandelen te verkopen

Zolang de obligatierente nauwelijks stijgt, is er geen reden om nu aandelen te verkopen.

Dat zegt Mark Haefele, global Chief Investment Officer Wealth Management bij UBS. Zolang de obligatierente licht stijgt is er volgens Haefele geen groot probleem. In dat geval blijft volgens hem sprake van een ordelijke markt.

Hij is het dan ook niet eens met Janet Yellen, de vertrekkende voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve. Die liet zondag weten dat de waarderingen van Amerikaanse aandelen en de Amerikaanse kantorenmarkt wat haar betreft aan de hoge kant waren.

Ze ging niet zo ver om van een luchtbel te spreken. De Amerikaanse aandelenmarkt is het afgelopen jaar sterk gestegen. Dat werd voor een deel gevoed door optimisme over het economisch beleid van de Amerikaanse president Donald Trump.

Niet onder de indruk

Mede als gevolg van de aangekondigde belastingverlaging zijn de waarderingen van veel Amerikaanse aandelen op het hoogste niveau sinds de internetbubbel van eind jaren negentig. Haefele is er echter niet van onder de indruk.

Als de obligatierente verder stijgt of de inflatie aanwakkert of wanneer de Amerikaanse centrale banken aangeven dat er meer renteverhogingen aan zitten te komen, pas op dat moment zullen we ons advies aanpassen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus