Nieuws

Opnieuw gevaar systeemrisico?

In de 7 meest gelezen rapporten van deze week uiteraard nog altijd aandacht voor de marktkansen en risico's in de tweede helft van dit jaar, waarbij T. Rowe Price wel een heel defensieve positie inneemt.

Terwijl Nederland zich opmaakt om zijn vakantiebestemming op te zoeken, worstelen professionele beleggers aan het begin van het tweede halfjaar nog met hun kwartaalrapportages. Wat is er gebeurd? Waar gaat het heen? Duidelijk is dat de documenten die vooruitkijken populairder zijn bij de bezoekers van IEXProfs Research dan de terugkijkrapportages.

Interessant is de uitkomst van de enquête van Expert Investor, gehouden onder Nederlandse beleggers. Thema: fund flows. Net zoals vorige week slaan publicaties over assetallocatie aan, waarbij de visie van T. Rowe Price er duidelijk uitspringt. Het Amerikaanse beleggingshuis ziet namelijk grote marktovereenkomsten tussen nu en vlak voordat de kredietcrisis losbarstte.

1. Maar het meest gelezen researchrapport van deze week is de Global Investment Outlook van Blackrock. In dit rapport van 15 pagina’s aandacht voor onder meer het ECB beleid en de risico’s in China.

2. De 11-pagina's tellende maandelijkse update Actiam Monthly van Actiam besteedt aandacht aan alle asset classes. Ditmaal extra aandacht voor ESG-beleggen.

3. Last Word Media kijkt in hun survey Expert Investors naar de net flows van respondenten. Per asset class wordt in percentages de verschillen in aantal toekomstige kopers en verkopers weergegeven. Handig om te weten.

4. In de Global Outlook van Standard Life Investments bespreekt deze asset manager zijn  assetallocatiebeleid. In de 11 pagina’s tellende publicatie blijft verder de FED niet onbelicht. 

5. In de House View (13 pagina's)  schijnt NN Investment Partners ook licht op hun asset allocatie. Ook de aangewezen strategie per asset class wordt in het rapport gepresenteerd.

6. Lyxor Cross Asset Research bekijkt in hun 7 pagina’s tellende Weekly Brief de recente correctie in obligaties en de invloed daarvan op macrofondsen.

7. T. Rowe Price beargumenteert hun defensieve houding in het korte rapport (slechts 2 pagina's) Taking a defensive stance. T. Rowe Price ziet de wereldwijde systeemrisico's oplopen naar, schrik niet, niveaus die we ook aan de vooravond van 2008 zagen. Help!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Emerging Markets