Nieuws

Deal Standard Life en Aberdeen onderzocht

Standard Life neemt Aberdeen over. Kan dat zo maar? De Britse toezichthouder stelt een onderzoek in.

Het zat eraan te komen. De Britse toezichthouder Competition and Markets Authority (CMA) gaat de overname van Aberdeen AM door Standard Life onderzoeken. De plannen van deze grote overname werden afgelopen maart bekendgemaakt. Het belangrijkste aandachtpunt van CMA zal zijn in hoeverre de komst van een nieuwe mega-assetmanager de bestaande concurrentie in het Verenigd Koninkrijk vermindert.

Als CMA voor geen marktverstoring ontdekt, dan kan daarmee het onderzoek worden gestaakt en krijgt de overname het groene licht. Zijn er bedenkingen, dan start op 18 juli een vervolgonderzoek.

Begin mei werden de details van de overname vrijgegeven. Zo zal de nieuwe vermogensbeheerder Standard Life Aberdeen heten en worden geleid door het duo Keith Skeoch en Martin Gilbert. Standard Life Aberdeen zal in een klap een van de grootste beursgenoteerde vermogensbeheerders zijn met 660 miljard pond (circa 760 miljard euro) onder beheer. De overname gaat gepaard met het ontslag van 800 medewerkers.

Afgezien van de kosten die de nieuwe assetmanager kan besparen, denken Standard Life en Aberdeen samen sterker te staan om ook in de VS een vooraanstaande positie te kunnen opbouwen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie