Nieuws

De opmars van impact investing

Impact investing wint aan belang bij beleggers. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Global Impact Investing Network (GIIN).

Het zogenoemde impact investing wint aan belang in de financiële wereld. Dat blijkt uit het jaarlijkse onderzoek van het Global Impact Investing Network (GIIN).

GIIN ondervroeg financieel experts met 114 miljard dollar onder management naar hun mening over impact investing. Uit hun antwoorden blijkt dat ze in 2016 van die 114 miljard 22,1 miljard hadden belegd volgens de principes van impact investing. In 2017 moet dat stijgen naar 25,9 miljard dollar.

Sociaal en duurzaam

De resultaten passen in het algemene beeld dat sociale en duurzaamheids factoren een steeds grotere rol spelen voor beleggers. Dat is namelijk wat impact investing betekent: het is beleggen met in het achterhoofd altijd de effecten die het heeft voor bijvoorbeeld het milieu of ontwikkelingslanden.

De belangrijkste sectoren waar impact beleggers zich op richten zijn huizen, energie en microfinanciering. Bij de regio’s zijn de beleggers niet erg kieskeurig. Opvallend is wel dat Azië relatief ondergewaardeerd is.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Online magazine duurzaam beleggen