Nieuws

Must read: De Buffetparadox

Plus: 100 dagen Trump, winst als water, kijkje in keuken van topbelegger, de CAPE-ratio is ook niet alles en nog veel méér.

Dat waren de eerste 100 dagen
Bloomberg heeft alles wat Trump in zijn eerste 100 dagen heeft gedaan op een rij gezet en van commentaar voorzien.

Winst als water
De watermarkt is een winstgevende groeimarkt: "The threat of water shortages is one of the largest threats facing the world today and to try and spread the word of how severe this crisis could become, Barclays has teamed up with the Columbia Water Centre to “explore how energy companies and public utilities can help alleviate water shortages and improve water quality through new technologies and better practices.”  $1 trillion will be needed in water investment in the US alone."

Cash (achter de hand) is king

Buffetparadox
Waarom actief belegger Buffet gek is op passief beleggen.

Alleen Noorse benzine is duurder
De prijs van benzine is niet overal gelijk. Bloomberg heeft de cijfers.

Lekker goedkoop lenen
Fitch: Nederland behoudt triple A-status

Topbelegger geeft (logische) aandelengeheimen prijs

The good, the bad and the ugly
Ook de CAPE-ratio (van Shiller) is niet de beste manier om de waarde van aandelen weer te geven, aldus Jeroen Blokland op IEXProfs.

Volgend kwartaal wordt beter
The Economist blijft optimistisch over de Amerikaanse economie. Ja, de consument geeft wat minder uit, maar de bedrijven investeren weer meer.

Geen gratis Brexit
De Volkskrant: De EU gaat echt keihard onderhandelen.

Nieuw! De robotpil

Dekking!
Ben Carlson van Bloomberg constateert dat Amerikaanse aandelen echt veels te duur zijn. Wat te doen? Carlson komt met alternatieven.

Stout land
Is het een kwestie van tijd totdat Trump ook Nederland op de korrel neemt?

Megamolens
Windmolens worden steeds groter en dat heeft een reden. De elektriciteitsopbrengst van een windmolen neemt namelijk in het kwadraat toe met de diameter van de rotor. Milieucentraal: "Stroom opgewekt door een kleine windturbine kost tussen de 25 en 35 cent per kWh; elektriciteit opgewekt door een grote windmolen kost 8,8 eurocent per kWh."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Emerging Markets