Nieuws

Invesco lijft ETF-aanbieder Source in

Invesco, in de Verenigde Staten een grote ETF-speler, heeft met het inlijven van de pan-Europese ETF-aanbieder Source vaste voet aan de grond in Europa gekregen.

De deal, die in het derde kwartaal van dit jaar volgens een begeleidend persbericht beklonken moet zijn, maakt van de Amerikaanse asset manager in een klap een serieuze speler in de Europese ETF markt.

De Amerikaanse vermogensbeheerder is met een beheerd vermogen van 125 miljard dollar in de Verenigde Staten een top vijf-speler op het gebied van ETF’s, maar heeft in Europa een marktaandeel van slechts 0,4%.

Source beheert 25 miljard Amerikaanse dollar, en is met een marktaandeel van net geen 4% de zevende ETF-aanbieder in Europa. De ETF-aanbieder is echter verlieslatend en kan op eigen benen de concurrentie niet aan met iShares, Deutsche Asset Management en Lyxor.

Onbekend overnamebedrag

Source komt voor een onbekend bedrag in handen van Invesco, dat onder de vlag van PowerShares vooral smart bèta ETF’s aanbiedt. Source moet het met name van plain vanilla-ETF’s hebben. Invesco noemt het productaanbod en gedeelde focus op cliënten van Source daarom ‘uitzonderlijk complementair’.

Source ETF werd vorig jaar oktober in de etalage gezet door de eigenaar, private equityfirma Warburg Pincus en moest circa een half miljard dollar opleveren. De ETF-aanbieder opereert vanuit Londen en werd in 2009 opgericht door vijf handelshuizen om eigen indexproducten te ontwikkelen: Bank of America Merrill Lynch, Goldman Sachs, Morgan Stanley, JP Morgan en Nomura.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie