Nieuws

ABN Amro MeesPierson en Triodos trekken stekker uit Triodos MeesPierson

ABN Amro MeesPierson en Triodos Bank beëindigen op 1 januari 2018 de joint venture Triodos MeesPierson (TMP). Duurzaam beleggen is mainstream geworden.

ABN Amro MeesPierson en Triodos Bank beëindigen op 1 januari 2018 de joint venture Triodos MeesPierson (TMP). De grootbank en de groenbank hebben dit in goed overleg besloten, melden zij in een persbericht. De activiteiten van TMP worden voortgezet binnen beide banken.

TMP hield zich sinds 2005 bezig met duurzaam vermogensbeheer voor klanten van ABN Amro en Triodos Bank. In de joint venture deelden beide banken ervaring, expertise en middelen om duurzaam beleggen te laten groeien.

Volgens algemeen directeur Jos ter Avest van ABN Amro MeesPierson is de toegevoegde waarde van de joint venture in de loop der tijd afgenomen doordat duurzaam beleggen steeds meer mainstream is geworden.

ABN Amro MeesPierson en Triodos Bank zijn ieder voor 50% eigenaar van TMP, dat op 31 december 4,3 miljard euro onder beheer had. Daarvan is 3,6 miljard euro afkomstig van klanten van ABN AMRO en 702 miljoen van Triodos-klanten.

De medewerkers van TMP zullen overgaan naar respectievelijk ABN Amro of Triodos Bank. Klanten blijven bediend worden door de contactpersoon van hun eigen bank.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie