Nieuws

Buffett koopt voor 12 miljard aandelen

Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft sinds de verkiezing van Trump voor twaalf miljard aandelen bijgekocht.

Berkshire Hathaway van Warren Buffett heeft sinds de verkiezing van Trump voor twaalf miljard aandelen bijgekocht.  

Welke belangen zijn investeringsvehikel precies is gekocht, heeft hij niet bekend gemaakt. Wel dat het gewone aandelen zijn. 

Maar Buffett had de nodige middelen achter de hand. In de eerste negen maanden van 2016 investeerde hij voor 5,2 miljard dollar en verkocht hij voor zo'n 20 miljard euro, aldus Bloomberg.  In 2015 kocht Berkshite Hathaway voor 10 miljard aandelen. 

Hiermee heeft hij dus volop geprofiteerd van de Trumprally. En dat terwijl Buffett geen voorstander was van de verkiezing van Trump, zelfs opriep om op Hillary Clinton te stemmen. 

Buffett blijft skeptisch over de voorspelling van Trump van 4% economische groei. Hij denkt dat 2% als voor veranderingen zal zorgen. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus