Nieuws

Ga even schuilen bij hedgefondsen

In deze politiek onzekere tijden zorgen hedgefondsen voor een beetje zekerheid, aldus Lyxor.

In deze politiek onzekere tijden zijn hedgefondsen niet de slechtste belegging. Dat schrijft vermogensadvieseur Lyxor Cross Asset Research in zijn weekbulletin.

Hoe gevoelig de financiële markten momenteel zijn voor nieuws over de Amerikaanse presidentsverkiezingen bleek gisteren nog maar eens nadat bekend werd dat er vermoedelijk toch niks strafbaars is aan de e-mails van Hillary Clinton via haar privé-computer.

De Amerikaanse aandelenkoersen schoten omhoog na negen dagen van verlies, obligaties daalden, net als goud en olie steeg juist. En dat alles een dag voor de verkiezingen die woensdag opnieuw voor een wending kunnen zorgen.

Viva Italia 

Lyxor CAR - een dochter van het Franse Societe Generale - heeft als favoriete hedgefondsstrategie short term CTA. Dat wil zeggen een combinatie van short en long futurecontracten met een korte looptijd op grondstoffen, aandelenindices, valuta’s en/of rentecontracten.

De verhouding tussen short- en longposities moet volgens Lyxor CAR ongeveer gelijk zijn. Op die manier worden de verliezen beperkt gehouden als de markt plotseling van richting verandert. In deze onzekere tijden met de Amerikaanse verkiezingen en het Italiaans referendum in het verschiet kan dat elk moment gebeuren.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie