Must read: De hoe-kan-het-rally? De hoe-kan-het-rally verklaard, alweer het einde van de euro, viva emerging markets en de verzopen covered bondmarkt. 6 september 2016 09:23 • Door IEXProfs Redactie Actief versus passief De dagelijkse strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. Een procentje meer voor de passieve belegger. IEX Fonds 40: +3,83% (ytd) IEX Index 20+: +4.85% (ytd) De hoe-kan-het-rally? Terwijl aandelenkoersen stijgen in de Verenigde Staten dalen omzetten winsten en marges. En niet alleen in de VS is sprake van een hoe-kan-het rally. Marktvorser James Swanson ziet in de veranderende dynamiek de oorzaak van zoveel tegenstrijdigheid. 20% winstkans Een winstkans van slechts 20% voor covered bondbeleggers. 80% van de covered bondmarkt is volgens HSBC onder water getrokken door het agressieve geldbeleid van centrale banken HSBC: Four-fifths of covered bond market currently trades with negative yields due to "relentless CBPP3 purchases" pic.twitter.com/6MmyMnUe5j — ValueWalk (@valuewalk) 6 september 2016 1 triljoen euroHet soepele geldbeleid van de ECB heeft per 1 september de duizelingwekkende kaap genomen van 1.000 miljard euro. Om precies te zijn: 1.001.947,00 euro. Happy #QE day! The #ECB's QE program has crossed the 'magic' barrier of EUR 1 trillion. pic.twitter.com/PuqJMZYJlQ — jeroen blokland (@jsblokland) 5 september 2016 QE – The EndJP Morgan bereidt zich voor op het einde van kwantitatieve verruiming en heft waarschuwend het vingertje naar obligatiebeleggers. Viva emerging markets Het is opvallend kalme zomer geweest voor beleggers, maar opkomende markten redden het seizoen. De best presterende fondsmanagers peuterden de afgelopen weken tot 20% rendement uit de regio. Vol in low vol Toch is de angst voor volatiliteit enorm. Driedubbele groeicijfers vind je bij low vol ETF’s. Aan de andere kant.. wat kan er in hemelsnaam misgaan? Bonuscultuur De vorig jaar door minister Jeroen Dijsselbloem ingevoerde bonuswetgeving rammelt. Zo'n 10% van de 109.239 bankmedewerkers die aanspraak kunnen maken op een variabele beloning ontvangt een bonus van meer dan 20% van het vaste salaris. Eind van de euroOf die bonus in de toekomst nog in euro’s wordt uitgekeerd weet Forbes nog niet. Het Italiaanse referendum is de zoveelste test voor de Europese eenheidsmunt. GroeischitteringOmdat het en goed nieuws is en zo’n schitterend plaatje. De wereldhandel groeit weer na twee slinkjaren. VerrassendCorne van Zeijl brengt slecht nieuws van het macrofront. Mmm, het ging net zo lekker met die economic surprise indices. Maar nu even niet. pic.twitter.com/x3DHyjCHIJ — Corne van Zeijl (@beursanalist) 5 september 2016 De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. . Deel via:
Assetallocatie 09 okt Monetaire keuzes bepalen koopgedrag beleggers Noussair Aatil van State Street Global Advisors neemt de duidelijke beleggingskeuzes van Europese beleggers in september met u door. Amerikaanse aandelen, Chinese aandelen, defensieve aandelen en kortlopende kwaliteitsobligaties waren favoriet. Wat werd verkocht?
Assetallocatie 07 okt "Beleggers hebben liever Griekse dan Franse schuld" Volgens Renco van Schie van Valuedge zijn de vooruitzichten van Europese obligaties beter dan die van Europese aandelen. Hij houdt er verder rekening mee dat de euro en dollar binnen afzienbare tijd weer evenveel waard zijn. Lees zijn analyse.
Assetallocatie 01 okt Beleggers wacht een hobbelig Q4 Verdere monetaire en overheidssteun zal economische tegenwind in de economie kunnen opvangen. Amerikaanse midcaps en staatsobligaties van opkomende markten bieden mooie kansen. Maar pas op, het laatste kwartaal van 2024 belooft volgens Henk-Jan Rikkerink van Fidelity International ook volatiel te worden.
Assetallocatie 26 sep Met normalisering yield curve is recessiegevaar geenszins geweken Nu de rentecurve niet langer omgekeerd is, is een naderende recessie van de baan, zou je zeggen. Econoom Christopher Jeffery van vermogensbeheerder LGIM staat er anders in. Volgens hem maakt de recente normalisering van de rentecurve de recessiekans eerder groter.
Assetallocatie 26 sep "Andere aandelen nemen het over" Simon Webber, hoofd wereldwijde aandelen bij Schroders, analyseert de wereldwijde aandelenmarkt. Hij stelt een vijftal zaken vast.
Assetallocatie 24 sep Volop potentieel voor herstel obligaties De vooruitzichten voor obligatiebeleggers zijn volgens senior beleggingsstrateeg Erik Schmahl van Rabobank best goed. "De kans op een positief rendement is groot, zeker nu centrale banken de rente aan het verlagen zijn. Lees zijn analyse.