Nieuws

Instroom ETF's hoogste van het jaar

ETF’s hebben een maand na de Brexit de beste instroom ervaren van het jaar, dankzij de Verenigde Staten en opkomende markten.

ETF’s hebben een maand na de Brexit de beste instroom ervaren van het jaar, met dank aan de Verenigde Staten en opkomende markten. Wereldwijd is in juli de netto-instroom in ETF’s uitgekomen op een recordbedrag van 55,2 miljard dollar.

Amerikaanse en opkomende marktenaandelen, bedrijfsobligaties en emerging market debt waren het meeste in trek. Dat blijkt uit het meest recente ETP Landscape-rapport van BlackRock. Volgens Ursula Marchioni, Chief Strategist bij iShares EMEA, tonen de kapitaalstromen aan dat beleggers na de Brexit niet in paniek zijn geraakt, of minder risicovol zijn gaan beleggen. “Zij zijn op zoek gegaan naar koopjes in de markt, en vervolgden de search for yield.”

De instroom in Amerikaanse aandelen-ETF’s was met 32 miljard dollar de hoogste sinds december 2014. Onder de smart bèta ETF’s waren dividend-ETF’s (4,8 miljard dollar) en low volstrategieën (1,4 miljard dollar) in trek. Het totale bedrag belegd in low vol-ETF’s nam in juli de kaap van 50 miljard dollar. 

Kredietwaardige en risicovolle bedrijfsobligaties waren de aanjagers van de instroom van bijna 14 miljard dollar naar vastrentende ETF’s. Ook emerging market debt was met bijna vier miljard dollar aan toestroom in trek, net als opkomende marktenaandelen-ETF’s, waarnaar 8,2 miljard dollar vloeide.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen