Nieuws

Must read: Goedkoop doet leven

Dit zijn goedkope beleggingen, beren op de beurs, olie naar 10 dollar, maakt de S&P 500 het waar en.... de Brexit.

Actief versus passief
Iedere dag in Must read: de strijd tussen de actieve fondsenindex IEX Fonds 40 en de passieve tegenvoeter IEX Index 20+. De Brexit discrimineert niet, en trekt beide indices verder in het rood.

IEX Fonds 40: -3,12% (ytd)
IEX Index 20+: -3,48% (ytd)

Beleggen na de Brexit
Welke beleggingen zijn goedkoop? En welke duur? Waarderingen van alle belangrijke asset classes ten opzichte van het historische gemiddelde.

Schokbrekers
In het geval een Nexit, Francexit of Spanjexit is deze regio mogelijk de beste schokbreker voor volatiele markten.

Miljardairs voelen Brexit-fall out

Briljant in eenvoud
George Soros ging na de Brexit short op Deutsche Bank en verdiende een vermogen, vooropgesteld dat hij zijn positie afgelopen maandag weer van de hand heeft gedaan.

Olie naar $ 10 het vat
Waar maakten beleggers zich voor de Brexit ook alweer druk over? Na de opleving in mei en juni zal het zwarte goud wegglijden naar een prijs van 10 tot 20 dollar het vat, zegt econoom Gary Shilling.

Centrale banken eensgezind
Niet alleen Bank of England overweegt het beleid te versoepelen. Een renteverhoging in de Verenigde Staten lijkt tot 2018 van tafel. Daarmee behoort het monetaire diaspora tot het verleden.

Nederlandse tienjaars bijna op 0%

NL 10 jaars bijna op 0

Hoop doet leven
De verwachtingen voor de winsten van bedrijven opgenomen in de S&P 500 voor de tweede jaarhelft zijn hooggespannen. Maar is dat terecht of is verwachtingsmanagement nodig?

Loslopende beren
Op deze indrukwekkende lijst beurzen zijn loslopende beren gesignaleerd of correcties.

Vaarwel in 2019?
Het kan weleens tot 2019 duren voordat de wegen van de EU en Groot-Brittannie scheiden, schrijft Citi in een note, getiteld Any exit from Brexit? Een nieuw rondje kwantatieve verruiming in de UK laat minder snel op zich wachten, denkt Deutsche.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

De impact van het coronavirus