Must read

Must read: Nieuwe gouden tijden voor grondstoffen?

Plus: De vele voordelen van blockchain, klimaattech wordt het nieuwe big tech, TINA is de baas, oplossingen voor woningmarkt, en méér.

We gaan van een platformeconomie naar een protocoleconomie
Decentrale digitale databases, tokenisatie en digitale valuta kunnen, geholpen door regulering, leiden tot een wereldwijde productiviteitsverbetering, aldus Ralph Wessels, hoofd beleggingsstrategie bij ABN Amro.

Bosbranden kunnen beleggingsportefeuille hard treffen
Columbia Threadneedle waarschuwt dat bosbranden en andere natuurrampen beursfondsen hard kunnen treffen, en dan gaat het zeker niet alleen maar om de usual suspects, zoals houtproducenten en verzekeraars.

Klimaattechnologie levert 10 Tesla’s, een Google, een Amazon en een Microsoft op
Rijk worden hoeft voor Bill Gates niet meer. Maar voor wie het wel wil, heeft hij een tip. Er zijn volop kansen in klimaattechnologie.

Wie is er bang voor hogere rentes?
Lees ook: "We gaan niet terug naar oude renteniveaus"

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

TINA is de baas
Om dezelfde historische rendementen te behalen zullen beleggers steeds meer risico moeten nemen. Diepgaande Amerikaanse analyse. Desondanks is de 60/40-portefeuille volgens Michael Batnick geenszins achterhaald,

De belegginscase voor grondstoffen
Jan-Willem Nijkamp van Fintessa: "Goldman Sachs (NYSE:GS) sprak een jaar geleden reeds van het begin van een nieuwe opgaande cyclus in grondstoffen. De centrale banken mogen de snelle prijsval in bijvoorbeeld hout en ijzererts graag aanwenden om de tijdelijkheid van de gestegen prijzen te benadrukken. Maar misschien zitten we inmiddels al lang en breed in een nieuwe opgaande grondstoffencyclus. Cycli die normaal gesproken een jaar of tien tot twintig kunnen duren." Lees de hele column.

De eindeloze val van de Turkse lire

Klimaatcrisis gaat bedrijven pijn doen
Maar wat de daadwerkelijke kosten worden, weet niemand. Sterk verhaal van NBC.

DNB presenteert oplossingen voor woningmarkt
Het treintje van de woningmarkt is vastgelopen, mensen nemen steeds meer risico bij het afsluiten van een hypotheek, het verschil tussen huren en kopen neemt toe en er is naar schatting een tekort van zo’n 200.000 woningen in Nederland. De Nederlandse Bank (DNB) waarschuwt dat deze problemen niet alleen tot maatschappelijke onvrede leiden, maar ook tot kwetsbaarheden voor de Nederlandse economie en de financiële stabiliteit, en biedt een aantal oplossingen.
Lees hier de kritische reactie van Marcel Tak op de plannen van DNB.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Online magazine duurzaam beleggen