Must read

Must read: Dure beurs? So what!

Plus: ECB houdt langdurig vast aan QE en 0% rente, waterkansen, sparen kost nu echt geld, bitcoin beweegt 10X harder, en meer.

ECB maakt de weg vrij voor langdurig QE en 0 procent rente
Monetair econoom Edin Mujagic rekent op een ingrijpende strategieverandering van de ECB. Meer inflatie zal worden gedoogd. De bank committeert zich tevens aan de strijd tegen klimaatverandering. Voor beleggers zijn de gevolgen 'behoorlijk'.

Lage Chinese inflatie is opmerkelijk
Lees ook: Chinees herstel stelt inflatievrezers gerust.

Wereldwijde belastinghervorming zal aandelenmarkten amper raken
Christian Schmitt, senior portfoliomanager Ethenea, is niet bang dat de voorgestelde belastingplannen de brede aandelenmarkten uit balans brengen. De maatregelen pakken wel verschillend uit tussen landen en sectoren. Dat is wel iets om rekening mee te houden.

Nederland?
Rabobank heeft onlangs de economische groeicijfers voor ons land verhoogd.

Betalen om te mogen sparen: Vanaf 1 juli geldt een negatieve rente
Nog een paar dagen en dan moet je bij de meeste grote banken geld betalen als je meer dan 100.000 euro op een spaarrekening hebt staan. Maar hoe ze daar in de praktijk mee omgaan, dat verschilt van bank tot bank. RTL Z heeft er een korte reportage aan gewijd. De lage rente zorgt onderwijl voor topdrukte bij cryptobanken, schrijft Banken.nl.

Beurs te duur?
Belegger.nl heeft een trits aan tips voor beleggers die niet goed (meer) durven.

Er dreigt een flink waterprobleem
Beleggers weten: risico's zijn ook kansen.

Goudprijs gaat vliegen
Want de meeste goudprijsvoorspellers zijn negatief.

Geruststellend: Minder zombieschulden

Hout is net een crypto?
De houtprijs staat inmiddels 50% onder de recente top. Over bitcoin gesproken: De prijs daarvan stuitert 10 keer zo hard (!) op en neer als de S&P 500. 

'Financiële ongelijkheid' is niet langer de juiste term

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

Lees ook: In 2021 is het Oranje boven in de IEX Fonds 40.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?