Must read

Must read: Lauwe reactie op uitstekende resultaten

Plus: Goede kansen voor high yield, koper niet eerder zo duur, de ene crash is de andere niet, pas op voor online oplichters, en meer.

Fed houdt zich van de domme
Dat de huidige stijgende inflatie volgens de Fed een tijdelijk fenomeen is, baart monetair econoom Edin Mujagic grote zorgen. "Wat bij een tijdelijke inflatie een prima aanpak is, pakt juist verkeerd uit als de inflatie hardnekkiger is."

High yield: Weinig rente, nog minder defaults
Het klopt dat high yieldobligaties tegenwoordig veel minder yield geven dan gebruikelijk. Desondanks zijn Martin Reeves van LGIM en Jeroen Blokland van Robeco positief over deze obligatiecategorie.

Beurs reageert lauw op uitstekende resultaten
Dat is volgens Jan-Willem Nijkamp van Fintessa logisch en geeft de aandelenbelegger moed. Goede column.

Vermijden van value traps is een kunst
Is een laag gewaardeerd aandeel een buitenkansje of een kat in de zak? Validea Capital denkt met negatieve screening value traps te kunnen ontlopen.

Koper niet eerder zo duur
Lees ook: De koperprijs moet wel stijgen.

De ene crash is de andere niet
Ben Carlson: "Unfortunately, we humans are constantly fighting the last war because our brains latch on to the most recent events when trying to predict the future." Dat maakt het voorspellen van een crashes zo lastig. Heel goed verhaal.

Radicale verandering mediaconsumptie
Nog even en we kijken meer mobiel dan tv.

Deze landen lopen voorop in ESG
Morningstar's Sustainability Atlas beoordeelt het ESG profiel van landen over de hele wereld. Welke regio's lopen voorop in duurzaamheid en welke blijven achter? Nederland scoort hoog, heel hoog.

Het is een booming business voor online oplichters
Banken luiden de noodklok.

Dure koe
Autorijden in Nederland is niet duurder dan in het buitenland, behalve als het om de brandstog gaat. RTL Z heeft de autokosten in Europa naast elkaar gelegd. Interessant.

De volgende auto is wel elektrisch

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille. Zoals het succesvolle JP Morgan US Technology Fund. Of het fonds East Capital Global Frontier Markets. Verder belicht: Comgest Growth Japan dat vorig jaar zulke goede zaken deed.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

China; opnieuw lieveling van beleggers?