Must read

Must read: Eten of gegeten worden

De kwestie Gamestop. Plus: pandemielessen voor personal finance, geen eenduidige prijzing obligaties en luchtbel of bullmarkt?

Pas op met kunstmatige intelligentie
Kunstmatige intelligentie zet aantoonbaar de winsten van bedrijven hoger, maar tegelijkertijd kleven er de nodige nadelen aan. Zoals bedreiging van burgerrechten en verspreiding van leugens, aldus Masja Zandbergen van Robeco.

Covid-19 liveblog: Mooi aandelenjaar
Hoe denken beleggingshuizen over de effecten van de coronapandemie? Ook Pictet gaat voor aandelen, goud verliest volgens Fidelity aan glans, beleggen in China is volgens BlackRock een must, NN IP voorziet 25% winstherstel, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEXIndex 20+ (ETF's). Maak kennis met de negen nieuwe fondsen in de actieve portefeuille.

Luchtbel of nieuwe bullmarkt?
Is er sprake van een luchtbel op de aandelenmarkt? Het lijkt soms zo, maar er zijn een heleboel sectoren en markten die al jaren niet hebben bewogen.

Verliezen en winsten

Geen eenduidige prijzing obligaties
Bedrijven en beleggers prijzen obligaties niet allemaal op dezelfde manier. Het is meer een kwestie van meningen dan van feiten.

Timing, het maakt niet uit
Op lange termijn wordt zelfs de slechtste timing recht getrokken

Pandemielessen
Financieel adviseurs kunnen hun klanten deze tips geven. Een belangrijke tip is, zorg voor een testament.

Eten of gegeten worden

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus