Must read

Must read: Veilige haven Europa

Omdat we het coronavirus beter onder controle hebben. Plus; ASN heeft wachtlijst, werkloosheid loopt op en Unilever blijft deels toch.

Europa, supermacht. Misschien. Ooit.
Kwetsbare supply lines en veel te dominante Amerikaanse techreuzen. De globalisering gaat post-corona even op pauze. Een mooi moment voor Europa om eindelijk eens van zich af te bijten, aldus Pieter Kort.

Pensioenfonds Calpers belegt met geleend geld in private equity
Het Amerikaanse pensioenfonds Calpers gaat met miljarden aan geleend geld beleggen in private equity. Volgens CIO Meng moet het fonds wel om vast te kunnen houden aan de doelstelling van 7% rendement.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Rentecurve bepaalt, nu investeren in infrastructuur, beleg niet te voorzichtig, kapitalisme onder druk, aandelen (te) duur, pas op voor inflatie, EM-bedrijfsobligaties bieden drie premies, centrale banken kunnen nog veel doen, en méér opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actief blijft in coronatijden beter overeind dan passief.

Werkloosheid loopt op

Unilever blijft deels toch

Veiliger Europa

Wachtlijst bij ASN
ASN Bank doet de deur niet meer open voor nieuwe zakelijke spaarders. Als deze partijen zich bij de duurzame bank uit Den Haag melden, worden ze hartelijk bedankt voor hun aanvraag, maar krijgen ze tegelijk te horen dat die voorlopig niet in behandeling wordt genomen.

De financiële sector loopt risico’s als gevolg van biodiversiteitsverlies
Dit blijkt uit gezamenlijk onderzoek van De Nederlandsche Bank en het Planbureau voor de Leefomgeving.

Oorlogskas

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen