Must read

Must read: 60/40-portefeuille echt dood?

Obligaties reageren namelijk hetzelfde als aandelen. Plus: meer problemen China-VS, het pond onder de loep en DE strikt grote beleggers.

Klimaatprobleem? Niet politici, maar bedrijven wijzen de weg
"Ik ben sterk vóór een goed en gezond milieu, maar tégen politici die ons van alles willen opdringen." Marcel Tak heeft het niet op met beleidsmakers zoals Frans Timmermans die oproepen de planeet te herstellen, indien nodig met dwangmiddelen.

Obligaties verliezen functie van schokdemper
In maart verloren obligaties tijdelijk hun functie van veilige haven. Columnist John Rekenthaler vreest dat dit vaker zal gebeuren als de angst voor inflatie toeneemt.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Koop Europese banken, private debt floreert, Italiaanse schuld koopwaardig, linke Aziatische schuld, robuuste telecoms, extra kansen in EM, professionele beleggers pessimistisch, de vijf rouwfasen van een goede marktcrisis, einde opkoopprogramma ECB alweer in zicht, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Het pond onder de loep

Meer problemen China-VS

DE strikt grote beleggers
Douwe Egberts strikt bij beursgang Soros en Fidelity als aandeelhouders.

Iedereen belegger
Waarom handelen beleggers zoveel tijdens een recessie?

Het zijn de Russen

Interessante visie van onze eigen Jilles

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Assetallocatie