Must read

Must read: China weet het even niet meer

De planeconomie is door corona niet meer te plannen. Plus; India verlaagt rente, hoe gaat het met Argentinië en Bezos een echte superrijke.

Inflatie zegt meer over obligatierendement dan rente
In de jaren 70 en 80 waren de rentevergoedingen op staatsleningen hoog, maar het rendement laag. Dat kwam door de hoge inflatie.

Risicovolle staatsobligaties zijn minder eng dan ze lijken
De geschiedenis laat zien dat het niet afbetalen van staatsleningen door overheden veel minder vaak voorkomt dan gedacht, aldus Wim van Zwol. Zelfs obligaties van probleemlanden kunnen aantrekkelijk zijn, mits het risicobeheer solide is.

Dit zijn de winnaars van de Lipper Fund Awards 2020
Een bijeenkomst was niet mogelijk, dus hebben we een digitaal tijdschrift gemaakt met daarin alles over de Lipper Fund Awards 2020. Lees de interviews met de winnaars en hun visies op het post-corona-beleggingslandschap.

COVID-19 liveblog: Wat zeggen de beleggingshuizen?
Robuuste telecoms, meer kansen in EM, professionele beleggers pessimistisch, de 5 rouwfasen van een goede marktcrisis, einde opkoopprogramma ECB alweer in zicht, de winnaars van vandaag zijn de winnaars van morgen, betere kansen in de VS, beleggers zoeken het in bedrijfsobligaties, goud vliegt wel verder, en meer opinies.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Brekend

India verlaagt rente

Hoe gaat het verder met Argentinië? 

Ondanks zijn scheiding
Miljonair, miljardair en straks ook biljonair: Amazon-oprichter Jeff Bezos kan de eerste zijn die als biljonair door het leven gaat omdat zijn zaken zo goed draaien.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen