Must read

Must read: Vooral veel vola

door corona. Plus: achterblijvende duurzame ETF's, recessies doen even pijn en wachten op nieuws uit Iowa.

2020: “Het goede nieuws is dat er groei zal zijn”
Volgens Rick Lacaille, CIO van State Street Global Advisors, komt er geen recessie. “Het voordeel van late cycles is dat het geen tijden zijn waarin bubbels worden gevormd. Beleggers worden dan altijd wat voorzichtiger.”

Recessies doen slechts even pijn
De geschiedenis wijst uit dat recessies meestal van korte duur zijn. Ze voelen even pijnlijk aan, maar zijn snel weer vergeten. Voor beleggers is het zaak economische data goed in de gaten te houden.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Nog geen nieuws

Alles te duur
Private equity raakt zijn geld niet kwijt door te dure bedrijven. 

Even over uw examen

Indexfondsen nemen het over
Fondshuizen in Europa kregen in 2019 te maken met twee duidelijke trends. Beleggers verkozen obligaties boven aandelen en zochten het nog meer in ETF's.

Achterblijvende duurzame ETF's
Niet alle ESG-ETF's doen het even goed. 

Verschil wordt groter

Vooral veel vola

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus