Must read

Must read: 2008, vergeet het niet

Het crisisjaar valt buiten de grafieken, maar vergeet het niet. Plus; RWE krijgt geld voor sluiten kolencentrales en managers Barclays moeten vrezen voor baan.

Kaalslag aandelenresearch door MiFID II
De MiFID II-regels zorgen voor een kaalslag onder analisten die kleine beursfondsen volgen. En dat heeft gevolgen voor de volatiliteit en de waardering van deze fondsen.

ESG-beleggen is officieel mainstream. En nu?
Nu BlackRock ook om is, is de opmars van duurzaam beleggen op volle kracht. Maar BlackRock is ook rijkelijk laat. Zijn er nog verschillen, is er nog keus nu alle assetmanagers duurzaam gaan?

AFM gaat meer letten op kapitaalmarkt
Dankzij een veel groter volume van beschikbare transactiedata, kan de AFM in 2020 scherper toezicht houden op de kapitaalmarkt.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Dat kan anders...

Managers Barclays moeten vrezen voor baan
De Britse bank Barclays wil het mes zetten in zijn managementlaag. In eerste instantie gaat het om honderd hooggeplaatste werknemers bij de investeringsdivisie die moeten vrezen voor hun baan. Met de stap wil Barclays de kosten verlagen.

Beleggers vergeten zo snel
De crash van 2008 is meer dan tien jaar terug, dus valt nu uit de meeste rendementsstaatjes. Die zien er daardoor heel gunstig uit, maar pas dus op.

Vestzak, broekzak

Deze ETF's zitten op het schopstoeltje
Welke ETF's kunnen binnenkort verdwijnen?

Is dit het begin?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus