Must read

Must read: Twaalf beleggingszonden

die u maar niet moet begaan. Plus: 40% Amerikaanse beursfondsen maakt verlies en zelden zo weinig werklozen als nu.

ESG-beleggen is officieel mainstream. En nu?
Nu BlackRock ook om is, is de opmars van duurzaam beleggen op volle kracht. Maar BlackRock is ook rijkelijk laat. Zijn er nog verschillen, is er nog keus nu alle assetmanagers duurzaam gaan?

40% Amerikaanse beursfondsen maakt verlies
Bijna 40% van de beursbedrijven in de VS draait verlies. Toch blijven koersen oplopen. De laatste keer dat dit gebeurde was eind jaren 90, vlak voor het knappen van de dotcombubbel.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Dit is de nieuwe IEXFonds 40.

Misschien toch niet zo'n goed plan

Interessante parallel
De inflatie is laag en de werkloosheid ook. Dat is precies omgekeerd aan de situatie in de jaren zeventig. En toch is er een interessante parallel met de stagflatie-economie van toen.

Buiten de Opec om

Lesje klimaat

Twaalf beleggingszonden
die u maar niet moet begaan.

Vijf ETF-voorspellingen
Zo ziet de ETF-markt er in 2020 uit.

Zelden zo weinig werklozen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen