Must read

Must read: +15% rendement is normaal

Plus: Aandelen zijn niet te duur, oorlog is goed voor de beurs, hedgefonds zonder standaard fee, blockchain blijft, en meer.

Zijn aandelen te duur?
Aandelenkoersen breken record na record. Het kan niet op. Heeft dat aandelen niet veel te duur gemaakt? Volgens Mary Pieterse-Bloem zijn aandelen niet exorbitant gewaardeerd, maar is er wel weinig ruimte voor tegenvallers. Lees haar analyse.

Oorlog is goed voor de beurs
Met de liquidatie van de Iraanse generaal Soleimani en de Iraanse reactie daarop dreigt een nieuw gewapend conflict te ontstaan in het Midden-Oosten. Beleggers hoeven zich daar echter geen al te grote zorgen over te maken, schrijft Ben Carlson. Hij constateert dat de beurs tijdens alle gewapende conflicten in de afgelopen 100 jaar flink omhoog is gegaan.

Goud zit in een uptrend

Voor wie het nog niet wist:
Lage rentes zijn slecht voor de beurswaarde van banken

Aandelen sinds 1900: +15% is het meest gangbaar

No cure, no pay
Nieuw! Hedgefonds vraagt alleen geld bij verslaan markt.

Handelsoorlog makkelijk gewonnen?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). 

Elon Musk is niet John Travolta
De oprichter van Tesla heeft zin in het Chinese avontuur

Open banking is een kans en bedreiging voor traditionele banken
Banken zullen ook in 2020 alle zeilen bij moeten zetten om niet links en rechts te worden ingehaald. PSD2 heeft banken gedwongen tot een mentaliteitsverandering en leidt onder meer tot de opkomst van nieuwe digitale business modellen, waaronder Banking-as-a-Service (BaaS) en Banking-as-a-Platform (BaaP).

Is er nog hoop voor de Duitse auto?
De autoproductie bij onze Oosterburen staat op het laagste punt in 23 jaar. Kan de Duitse auto-industrie worden gered? RTL Z zocht het in een kort filmpje uit.

Blockchain is een blijvertje
Ook als bitcoin geen succes wordt. Video van Marketwatch.

Waarde-aandelen zijn niet dood
De recente underperformance is puur te wijten aan het feit dat groei-aandelen een hogere waardering kregen. Rebound?

Amerikaanse junk geeft weinig rente

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus