Must read

Must read: 200 keer beter dan Buffett

Plus: De stormvast-portefeuille, mannenfixatie kost banken jaarlijks 600 miljard, China stelt cijfers hoger bij, en méér.

Laat de beursstorm maar komen!
Wat als de beurswind plotseling hevig uit gure hoek begint te waaien? Speciaal voor al die beleggers die hun winsten willen veiligstellen, ging IEX Profs op zoek naar assets die weinig tot geen correlatie met traditionele beleggingen hebben.

Financiële producten te veel gericht op mannen
De financiële sector laat veel geld liggen, omdat die in de productontwikkeling voornamelijk rekening houdt met de voorkeuren van mannelijke klanten. Volgens strategisch adviesbureau Oliver Wyman loopt het misgelopen bedrag wereldwijd op tot maar liefst 600 miljard euro op jaarbasis.

Chinese economie doet het beter dan gedacht

De beste en duurste beleggingsmachine ter wereld
Het Medallion Fund van Jim Simons (zie grote foto) deed het de laatste 30 jaar 1000 keer beter dan de markt en 200 keer beter dan Buffett. Meeliften is niet gratis. Lees ook: Zes lessen van de beste belegger ooit.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Wat een beursjaar!

Waarom de koersen al tien jaar terecht oplopen
Aandelenbeleggers waren de laatste jaren te optimistisch? De hoge beursrendementen van de laatste tien jaar zijn voor bijna 100% het gevolg van de fundamentals. Maar lage obligatierentes helpen natuurlijk ook de aandelenkoersen hoger te krijgen.

Ach ja, de olieprijs
Die (Brent) ging dit jaar desondanks met bijna 10% omhoog.

Als Trump slim is dan ...
Komen er geen Amerikaanse tarieven op Europese auto's.

Is waterstof de oplossing?

Het begon met een verrekijker
De geschiedenis van factor investing gaat terug tot de Gouden Eeuw.

BRICS stutten wereldeconomie

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus