Must read

Must read: 10, 9, 8, ... Brexit

Plus: Falende absolute returnfondsen, geen groeiwonder India, ASN Bank nu al klimaatneutraal, enorme junkbondkansen, en méér.

Nog 71 dagen te gaan tot Brexit
Nog twee maanden en dan is het zover. De EU en het Verenigd Koninkrijk gaan uit elkaar. Dat is wat de nieuwe Britse regering wil. Helaas is er nog geen deal. Wat zijn de opties? Wat staat er de komende weken op het politieke programma? Wat als het een no-deal Brexit wordt?

De gevolgen voor het pond zijn duidelijk
Of heeft de Britse munt het dieptepunt nu wel bereikt?

Absolute return? Absolutely not!
Absolute return-fondsen doen de afgelopen jaren helemaal niet wat ze beloven. Waar ligt dat aan, en moeten deze fondsen niet gewoon een andere naam krijgen?

Maurice neemt een pauze

Is de obligatiemarkt gek geworden?
Martine Hafkamp: "Het moment waarop er in Nederland een negatieve rente op een spaarrekening wordt vergoed lijkt niet ver meer weg."

India blijkt toch geen groeiwonder

Onrust Hongkong raakt grote beursgang
Webgigant Alibaba stelt een geplande beursgang uit vanwege de groeiende politieke onrust in Hongkong. Het bedrijf hoopte maximaal 15 miljard dollar op te halen met de beursnotering aan de beurs in Hongkong.

Toch Buffett
Wie is de beste langetermijnbelegger ter wereld?

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is dit jaar stuivertje wisselen.

Wordt Brazilië de positieve verrassing van 2019 en 2020?
Het nieuws over Brazilië en zijn president Bolsonaro is niet bepaald positief. Maar beleggers moeten daar volgens Daniel Moreno doorheen kijken, want de potentiële winst is groot. Ook in Turkije en Argentinië ziet hij kansen.

ASN Bank 11 jaar eerder al klimaatneutraal
ASN Bank is voor 118% klimaatneutraal. Dat betekent dat alle investeringen en beleggingen van de bank bij elkaar opgeteld onderaan de streep meer uitstoot voorkomen dan dat ze veroorzaken. Het doel van klimaatneutraal werd in 2014 gesteld, met 2030 als voorgenomen deadline. Het gaat echter allemaal veel sneller dan verwacht, zo blijkt.

"De sell-off wordt gigantisch"
Amerikaanse high yieldmarkt biedt tijdens aankomende recessie enorme kansen.

Huizenprijzen blijven stijgen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Alternatieve beleggingen