Must read

Must read: Hoezo buy & hold?

Plus: Libra is een goed idee, ook Belgische 10-jaars negatief, goudprijs moet wel stijgen, peperduur Azië, en méér.

"Het begint in de obligatiemarkt"
Afgelopen vrijdag hield Mary Pieterse-Bloem, bijzonder hoogleraar financiële markten aan de Erasmus School of Economics, haar inaugurale rede. Centraal stond het sterk veranderende landschap van de financiële markten. Vier trends hebben haar bijzondere aandacht.

"De Libra is een goed idee"
Volgens Wim Boonstra, speciaal adviseur en econoom bij RaboResearch, verdient de Libra een minder negatieve ontvangst dan deze tot nu toe heeft gekregen. Maar waarom heeft het IMF deze crypto niet zelf bedacht, vraagt hij zich af in dit opniestuk.

Recordcyclus kan nog wel even verder
De Amerikaanse conjunctuurcyclus heeft een nieuw lengterecord gebroken. Dat is geen reden om een recessie te vrezen. De cyclus gaat nog wel even verder, verwacht Kristina Hooper, Chief Global Market Strategist van vermogensbeheerder Invesco.

Ondanks schuld van meer dan 100% BBP

Niets deed het slechter dan grondstoffen
Grondstoffen hebben beleggers de afgelopen jaren vooral verliezen opgeleverd. We gaan weer omhoog?

Kosten, spreiding & expertise zijn key
Drie lessen van een 90 jaar oud neutraal belegd fonds.

Vrouw ruimt de rotzooi op

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Het is een wonder. Beide fondsen hebben na iets meer dan zes maanden precies hetzelfde rendement behaald.

Goudprijs stijgt verder
Martine Hafkamp: "Zo bezien is de toenemende interesse voor het goud niets anders dan gestold wantrouwen tegen het door de Verenigde Staten gedomineerde geldstelsel. Hoe meer de centrale banken hun teugels laten vieren en hoe dieper de Verenigde Staten zich in de schulden steken, hoe populairder het goud zal worden."

Rode lap op gele hesjes

Hoezo buy and hold?
Veel handelen is slecht voor het eindresultaat. Maar met met de huidige steeds lagere handelstarieven is er wel degelijk wat voor te zeggen om de portefeuille frequent aan te passen.

De Russische centrale bank kan niet achterblijven
Nou ja, na de verlaging bedraagt de bankrente nog altijd 7,50%.

Weer verloren

Huiseigenaren voorgetrokken?
Huurders en huiseigenaren moeten volgens DNB-president Klaas Knot evenveel belasting betalen. Huiseigenaren profiteren nu te veel van belastingvoordelen, met de hypotheekrenteaftrek als symbool. Het stimuleert mensen te veel om zich in de schulden te steken en het beïnvloedt de economie te veel. Experts uit de hypotheekbranche zijn het (uiteraard) niet met Knot eens.

Het is pas echt duur wonen in Azië

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus