Must read

Must read: Beleggen is geen hobby

Plus: De economische Koude Oorlog is begonnen, beurs stijgt vooral na sluiting, pensioendekkingen 2,5% omlaag, en méér.

Het gevecht om de economische wereldmacht is begonnen
Voor beleggers die stilletjes hopen dat het handelsdispuut tussen de VS en China binnenkort de wereld uit is, komt de analyse van beleggingsstrateeg David Lafferty van Natixis als een ijskoude douche. Beleggers krijgen te maken met een economische Koude Oorlog. Wat te doen?

China maalt niet om tarieven
Als de VS alle invoerheffingen ook daadwerkelijk oplegt, dan zijn de gevolgen voor de Chinese economie vooralsnog beperkt, concludeert BlackRock.

Beleggen is geen hobby!
Het is niet leuk en winnen is er niet bij.

Schuld van het weer

Echte belegger blijft zitten
Opmerkelijk: 70% van de koerswinst behalen beleggers tussen het sluiten en het weer openen van de beurs, aldus Ben Carlson.

Actief versus passief beleggen
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). De passieve portefeuille is bezig aan een indrukwekkende inhaalslag.

Dekkingsgraden 2,5%-punt lager door nieuwe ufr
De ufr van de commissie parameters leidt tot een daling van de dekkingsgraden met gemiddeld 2,5%-punt. Ook mogen fondsen pas later volledig indexeren. DNB schrijft de nieuwe ufr (rekenrente) voor per 2021.

Martine Hafkamp wacht op de cavalerie
"De donkere wolken van een escalerende handelsoorlog en verder afnemende groei maakt beleggers onzeker. De belofte dat er een engeltje (de centrale bank) is dat iedere keer te hulp schiet houdt beleggers op de been." Lees de column.

De vrije val van Deutsche Bank

Fintech heeft advocaten nodig
Er zit een sterke groei in het aantal vacatures voor juridische professionals. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal vacatures in 2019 tot nu toe met 35%. Dit blijkt uit cijfers van Jobfeed, dat alle geadverteerde vacatures in Nederland indexeert. Een groot deel van de toegenomen vraag is afkomstig uit de sterk opkomende fintechsector.

De prijstrend is omlaag

Handelen in Hongkong lukt even niet

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

De impact van het coronavirus