Must read

Must read: Geen escalatie!

Plus: Mary Pieterse-Bloem wint Dutch Investment Influential 2018, Robeco rekent op EM, buybacks zijn slecht idee, en méér.

Mary Pieterse-Bloem verkozen tot Dutch Investment Influential 2018
IEX Profs feliciteert Mary Pieterse Bloem met de uitverkiezing van Dutch Investment Influential 2018. Geen moment kwam de winst van de obligatiespecialist van ABN Amro Private Banking in gevaar.

De opkomende markten gaan het doen
Wat staat beleggers de komende tien jaar te wachten? Niet heel veel goeds. Het wordt allemaal wat minder. Obligaties en aandelen opkomende markten zullen het beste scoren, zo is de verwachting van de Britse vermogensbeheerder Schroders.

Millennials betalen zware prijs voor kredietcrisis
Amerikaanse millennials hebben volgens een nieuwe studie van de Federal Reserve een lagere inkomen en minder vermogen dan voorgaande generaties. Oorzaak is de kredietcrisis.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? 

Rendement IEX Fonds 40: -4,04% (ytd)
Rendement Index 20+: -1,51% (ytd)

Wapenstilstand VS en China
Het handelsconflict tussen de VS en China escaleert de komende 90 dagen niet verder. Als de twee landen in die periode geen akkoord bereiken, gaat het alsnog mis.

Maar er is ook de goede hoop dat Italië alsnog naar Brussel luistert

Robeco rekent op EM

GE, GM en die anderen
Barry Ritholtz legt aan de hand van een paar simpele voorbeelden uit waarom de inkoop van eigen aandelen zelden een goed idee is.

De route naar whatever it takes
Longread over de aanloop naar de fameuze uitspraak van Draghi, die volgens velen de euro heeft gered.

"The stock market doesn't care about you"
Een goede belegger kent zichzelf, maar weet ook wie Mr Market is. Lees de column van Ben Carlson.

Besparen is beter dan sparen

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement