Must read

Must read: Beurszorgen nemen toe

Plus: De aantrekkelijkheid van sectorbeleggen, meer banen door fintech, top bedrijven is weg kwijt, en nog véél meer.

IEXConnect logo

Investeren in nieuwe duurzame initiatieven
met kans op aantrekkelijk rendement. Lees meer

DNB: Forse beurscorrectie is groot en acuut risico
Brexit, handelsoorlog, snellere monetaire verkrapping Fed en politieke spanningen vormen de belangrijkste risico's voor de financiële stabiliteit, aldus DNB in zijn nieuwste Overzicht Financiële Stabiliteit.

Hoe fintech de financiële arbeidsmarkt zal veranderen
Een pensioenactuaris die straks blockchainactuaris is. Fintech gaat voor een revolutie op financieel werkgebied zorgen. Ja, er verdwijnen banen, maar er komt hoogwaardiger werk voor terug, aldus Angel Hoover van Willis Towers Watson.

De aantrekkelijkheid van sectorbeleggen
De mogelijkheid om een specifieke focus aan te brengen in de portefeuille maakt sectorbeleggen tot een interessante aanpak. Maar er zijn nog drie andere, minstens zo belangrijke voordelen.

Sectorontwikkeling S&P 500

Yale investeert in cryptofonds
Het beleggingsfonds van Yale University trekt zich niets aan van scepsis over digitale munten en stapt in het nieuwe cryptofonds Paradigma met een startkapitaal van 400 miljoen dollar.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Knap dat de passieve portefeuille nog in het groen staat.

Rendement IEX Fonds 40: -0,48% (ytd)
Rendement Index 20+: +0,67% (ytd)

Het gaat niet lekker in Azië

Het feest gaat nog even door
Pas in 2020 gaat de Amerikaanse economie weer krimpen denkt de meerderheid van economen.

Als de ECB er niet was?

Geconcentreerde markt
In de wereld van alternatieve beleggingen maken volgens Institutional Investor slechts weinig partijen de dienst uit. “With half of investors expecting public markets to see a downturn within the next 36 months, they may be seeking the security of fund managers with whom they have an existing relationship, and who have a proven track record.”

Er is meer dan rendement
Het enthousiasme voor duurzaam beleggen is groeiende. Vergeleken met vijf jaar geleden is duurzaam beleggen volgens een wereldwijde enquete van Schroders voor meer dan een vijfde (22%) van de Nederlandse beleggers veel belangrijker’ geworden. Daarmee blijven Nederlandse beleggers mondiaal gezien echter nog wel iets achter. Bovendien beleggen zij om een andere reden duurzaam dan hun internationale tegenhangers.

Uit de olie en kolen, in de renewables

"Top van bedrijven is de weg kwijt"
Wim Vermeend: "Het valt op dat de revolutie van de nieuwe economie 4.0 bij de meeste bazen van multinationals, vooral in de financiële sector, nog onvoldoende op hun netvlies staat."

Nieuw! De crowdfundinghypotheek
Voor het eerst is in Nederland via crowdfunding een hypotheek verstrekt. Het betreft een particuliere woning in Leiden. Aan interesse om geld in te leggen bleek geen gebrek. Enkele honderden investeerders stonden in de rij.

Geniaal!
Schilderij Banksy vernietigt zichzelf na bod van miljoen euro, helemaal te zien via een filmpje dat is gemaakt in het veilinghuis.

Wijsheid van de dag

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement