Must read

Must read: Het beste NL fondsenhuis is?

Plus: Wel of niet valuta hedgen, eeuwige groeibelofte Afrika, Amerikaans buybackrecord en ABN Amro kiest richting.

Middelgrote beleggingshuizen moeten nu kiezen
De enorme toename van het wereldwijde belegde vermogen hebben de onderliggende problemen van middelgrote beleggingshuizen aardig weten te verhullen. Dat wordt de komende jaren anders. Dan gaan zij door de Vallei des doods, zo voorspelt consultant Bain & Co.

To hedge or nog to hedge: that's the question
Stijgende kosten maken het hedgen van valuta door defensieve beleggers steeds onaantrekkelijker. Wat te doen? Yoram Lustig, hoofd Multi-Asset Solutions van T. Rowe Price, buigt zich over deze lastige kwestie.

Beleggers stappen massaal in landbouwgrondstoffen
Handelsconflicten en vooral extreme droogte drijven de prijzen van belangrijke landbouwproducten de lucht in. Logisch dat beleggers massaal landbouwgrondstoffen-ETP's kopen. Voor Amerikaanse soja dreigt een ander drama.

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de twee modelportefeuilles van IEXProfs: IEXFonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's)? Passief gaat er vandoor.

Rendement IEX Fonds 40: +0,84% (ytd)
Rendement Index 20+: +2,63% (ytd)

Het beste Nederlandse fondsenhuis is ...?
Morningstar heeft de beleggingsfondsen van Nederlandse fondshuizen naast elkaar gelegd.

Eeuwige groeibelofte Afrika
Robeco kijkt terug op tien jaar beleggen in Afrika. Het resultaat houdt niet over. Maar dat maakt aandelen nu wel zo goedkoop.

Hogere rente, hogere aandelenkoersen
CEO Jamie Dimon van JP Morgan: Amerikaanse tienjaars kan naar 5% en dat betekent niet het einde van de aandelenbullmarkt.

Dat was de dollarstijging

De botte bijl van het protectionisme
Rabobankeconoom Wim Boonstra over invoerheffingen.

Laatste miljarden naar Athene
Griekenland staat financieel weer op eigen benen. Vandaag is de laatste 15 miljard euro van het internationale steunprogramma overgemaakt, wat het totaal aan Athene uitgekeerde bedrag op 257 miljard euro brengt. Het ESM-reddingsfonds heeft het land daarmee behoed voor een faillissement en bovendien voorkomen dat de eurozone uit elkaar is gevallen.

Amerikaans buybackrecord
Helaas levert het geen extra rendement voor beleggers op.

Turkse problemen groeien
De waardedaling van de lira begint te lijken op die van de lire.

ABN Amro durft eindelijk de zakenbank aan te pakken

Nieuw! Japaan krijgt te maken met looninflatie!

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Riskmanagement