Must read

Must read: Actief beheer heeft gewonnen

Plus: Grondstoffenkansen in 2018, belastingparadijs VS, NL ceo's overbetaald, winnaars en verliezers MiFID II en meer.

Gouden tijden voor grondstoffen op komst
Lage waarderingen en stijgende inflatie maken goudmijnen en oliemaatschappijen volgens grondstoffenexpert Mark Lacey van Schroders tot een must have.

Zoeken naar het steilste stuk van de rentecurve
Obligatiebeleggingen blijven ook in de huidige marktomstandigheden interessant. Philippe Roset van SPDR ETF’s vindt vooral rendement bij Europese bedrijfsobligaties met een middellange looptijd.

VS nieuwe belastingparadijs
De Verenigde Staten zijn hard op weg om een van de grootste belastingparadijzen ter wereld te worden. Bloomberg: "De VS leggen andere landen verplichtingen op waar het zelf niet aan voldoet."

Actief versus passief: de tussenstand
Hoe presteren de IEX Fonds 40 (actieve beleggingsfondsen) en de Index 20+ (ETF's) dit beursjaar? We hebben nog een dag te gaan maar de uitslag is duidelijk. In 2017 maakten actieve managers eindelijk weer het verschil.

Rendement IEX Fonds 40: +10,24% (YTD) 
Rendement Index 20+: +7,00% (YTD)

Nederlandse ceo's behoren tot internationale grootverdieners
RTL Z: De bestuursvoorzitters van de 25 AEX-fonden verdienen gemiddeld 6,9 miljoen euro. Daarmee behoren ze internationaal gezien tot de grootverdieners. Nederlandse werknemers moeten er 171 jaar voor werken.

Wind of zon?
Duurzame energie heeft de toekomst, maar waar liggen voor beleggers precies de kansen? Daar hebben de beleggers van BNP Paribas OBAM duidelijke ideeën over.

De modelportefeuille van Rabobank

Huishoudboekje 2018
Dit verandert er in 2018 voor uw portemonnee: van woonlasten tot zorgkosten.

Geen goed teken
De yieldcurve vlakt af.

De winnaars en verliezers van MiFID II
OP 3 januari gaat MiFID II in. Bloomberg rekende uit welke financiële bedrijven profiteren (pensioenfondsen en grote vermogensbeheerders bijvoorbeeld) en welke juist niet (zoals hedgefondsen en kleine vermogensbeheerders)

Dus toch een casino

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Dutch Investment Influential 2018