Jim Rogers bang voor grote crash

Superbelegger Jim Rogers waarschuwt voor een crash die volgens hem wel eens de ergste in een lifetime kan zijn. 

Rogers, een voormalig protégé van George Soros, gelooft dat de economische omstandigheden een garantie zijn voor een financiele crash in de nabije toekomst. In een podcast noemt hij de klap zelfs gevaarlijk voor de gezondheid. 

“Get prepared because we’re going to have the worst economic problems we’ve had in your lifetime or my lifetime and when that happens a lot of people are going to disappear.”

Handelsoorlogen zijn gevaarlijk

Nu staat de grondstoffengoeroe niet bekend om zijn doemdenken, dat laat hij meestal aan anderen over, maar met de komst van Donald Trump lijken zijn zorgen toe te nemen. Met namen de handelsplannen van Trump - het nieuwe isolationisme, handelsoorlogen - zouden de wereldeconomie flink kunnen raken, aldus Rogers. 

"It seems Donald Trump intends to take the “free” out of trade, coercing the Fortune 500 to “Make America Great Again” by setting up shop within its borders. With the threat of punitive tariffs on exporting nations looming."

Volgens Rogers leidden handelsoorlogen in het verleden altijd tot problemen, soms zelfs tot rampen en oorlogen. En de geschiedenis geeft hem wat dat betreft gelijk. De Smoot-Hawley Tariff Act uit 1930 wordt in Amerika gezien als katalysator voor de Great Depression. En zo zijn er nog meer voorbeelden die de angst van Rogers voeden. 

 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees ook

Aandelen zijn nog niet te duur

28-feb-17 09:45 - IEXProfs Redactie

Ondanks de rally zijn aandelen volgens fondsmanager Laurence Taylor van T. Rowe Price niet overgewaardeerd.

Regulering helpt niet tegen crash

28-feb-17 09:30 - IEXProfs Redactie

Toezichthouders van de VS tot Europa hebben de regels voor de financiële sector aangescherpt, maar het helpt tot nu toe weinig.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Opinie Meer

Amerikaanse aandelen superduur

10:00 - IEXProfs Redactie

De waardering van de Amerikaanse aandelenmarkt is, op twee keer na, nog nooit eerder in de geschiedenis zo hoog geweest.