Nieuws

Rothschild: Eurozone is topregio

Koop Europese aandelen: ze zijn goedkoop en geven veel dividend. Het verrassende optimisme van Edmond de Rothschild.

Macro-economisch gezien zit Europa nog steeds in de gevarenzone. Maar het continent "zwemt" ook in de excellente ondernemingen, klein én groot, die flexibel met de eurocrisis hebben leren omgaan. Made In Europe is een kwaliteitslabel buiten dit continent, waar de euromultinationals hun meeste omzet behalen. "In dit licht gezien is de huidige afkeer van Europese aandelen vooral te verklaren vanuit de macro-economische omgeving, niet vanuit de fundamentals." 

Net als Carmignac Gestion geeft Edmond de Rothschild zo tegen de kerst een opmerkelijk optimistische visie op de economische toestand. Het deftige Frans-Zwitserse huis, dat net zijn twee takken Asset Management en Investment Managers in elkaar heeft geschoven, wijst op de vele factoren die beleggen in Europese aandelen weer aantrekkelijk maken. Om te beginnen hebben Europese bedrijven solide balansen en lage schulden. 

Hun dividend pay-out ratio – 45% tot dusver dit jaar – is bijna weer op het peil van vóór de kredietcrisis (46%) en ligt dubbel zo hoog als die van Amerikaanse beursgenoteerde bedrijven. Tegelijkertijd gaan Europese aandelen van de hand tegen een koers-winstverhouding van tien, minder dan hun concurrenten in de VS.  Gevoegd bij hun hoge dividendrendement – 4% – maakt dat ze tot koopjes. Ook Europese bedrijfsleningen blijven attractief met hun rendement van 6,5%. 

 

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    De impact van het coronavirus