Nieuws

Must read: Vooruitzichten Europese banken goed

Zo blijkt uit onderzoek van Berenberg. Plus: inflatie China ultra-laag, andere chipaandelen dan Nvidia en zondige aandelen leveren meer op.

Waarom je als belegger Y* moet begrijpen
Y* is geen saai, academisch concept, aldus Edin Mujagic. Het staat voor houdbare groei (van economieën), iets waar beleggers zeker naar moeten kijken. Mujagic legt het uit.

Zondige aandelen leveren meer op
Ethisch gezien is er niks mis met het uitsluiten van slechte of zondige aandelen, maar het is niet makkelijk en het kost rendement.

Grafiek van Daalder: Amerikaanse beurs lijkt op een one-trick pony Beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock behandelt elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: De vijf grootste Amerikaanse en Europese aandelen zijn zeer verschillend.

Dit zijn de aantrekkelijkste chipbedrijven naast Nvidia
Wie de boot heeft gemist bij de rally van Nvidia, kan nog altijd kijken naar andere chipaandelen. Morningstar zet de aantrekkelijkst gewaardeerde chipbedrijven op een rij. Maar let wel; deze industrie kan nog steeds behoorlijk volatiel zijn.

ABN Amro verlaagt verwachte Nederlandse economische groei
Desondanks is de Nederlandse economie weerbaar door een krappe arbeidsmarkt, buffers bij huishoudens en bedrijven en door flinke uitgaven van de overheid. Afkoeling van de economie is welkom gezien het risico dat inflatie langer hoog blijft.

Industrie heeft het wel moeilijk

Goed én slecht teken

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Covid lijkt lang geleden
Zoiets als vliegschaamte is ook niet langer actueel.

Vooruitzichten Europese banken blijven goed
Dit stelden analisten van Berenberg in een rapport. De analisten hebben afgelopen week 24 zogeheten 'speed dates' georganiseerd met de investor relations teams van Europese banken en financiële bedrijven.

Trends op aandeelhoudersvergaderingen
Een opvallende trend is dat nu veel meer stemvoorstellen gaan over de lobbyactiviteiten van bedrijven. Ook bij bedrijven in onze beheerportefeuilles, aldus Rishma Moennasing van Rabobank

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Assetallocatie