Nieuws

Must read: Beleggers herontdekken Japan

Plus: De beste fondsen en fondshuizen, het probleem met factorbeleggen, Fed gaat dit jaar wel verlagen, ook Chinese tech gaat vliegen, en meer.

Beurstumult scheidt kaf van koren
Nadat de kruitdampen van het spectaculaire beleggingsjaar 2022 zijn opgetrokken, – zowel aandelen als obligaties verloren fors – kan de balans worden opgemaakt. Welke fondshuizen en welke fondsen wisten volgens Lipper Refinitiv niet alleen hun peers te verslaan, maar boekten ook in de twee jaar voor 2022 even sterke als consistente rendementen?

Healthcare megatrend ongebroken
Nuveen gelooft dat farma- en biotechbedrijven op de beurs een adempauze hebben genomen. De megatrend naar meer groei staat echter nog altijd als een huis.

Consument blijft negatief
Consumenten waren in mei vrijwel even pessimistisch als een maand eerder. Het consumentenvertrouwen is laag. In mei kwam het vertrouwen uit op -38, tegen -37 in april. Consumenten waren negatiever over het economisch klimaat. De koopbereidheid van consumenten was iets positiever, zo meldt het CBS.

Het probleem met factorbeleggen
"Factors aren’t permanent. If you do decide to tilt your portfolio in favor of one factor or another, I wouldn’t go too far—because what worked yesterday might not work tomorrow." Sterk verhaal van Adam Grossman.

Japanse kansen
Column Martine Hafkamp: "Hoewel de Japanse samenleving vergrijst, blijven bedrijven prima overeind. Ze richten zich in toenemende mate op het creëren van aandeelhouderswaarde, mogelijk omdat Japanse bedrijven door het conservatieve beleid uit het verleden op een berg cash zitten. Denk daarbij aan het inkopen van eigen aandelen." De Nikkei gaat dit jaar als een speer.

Het is erop of eronder

Ja, de Fed gaat dit jaar al verlagen?

High-yield obligaties of dividendaandelen?
Voor het genereren van inkomsten kunnen hoog renderende obligaties een sleutelrol spelen in een portefeuille. Maar wees bewust van de risico's in markten met een hoge volatiliteit, schrijft Morningstar.

High yield is zeker geen crowded trade

Wallstreet is positief over Chinese tech
“The regulatory environment for Internet companies appears to be easing." CNBC heeft het verhaal.

Onderwijl vliegt Amerikaanse tech

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's). Actieve managers zijn goed bezig.

Huizenmarkt: dalende prijzen, dalende transacties

U wil over de grens wonen?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie