Nieuws

Must read: Geldkraan VS staat wijd open

Plus: Fed-strijd tegen inflatie begint nu pas echt, historische aaandelenbeweging na een laatste renteverhoging, een nieuwe ronde in de AI-wedloop, en meer.

Fed-strijd tegen inflatie begint nu pas echt
De Fed lijkt eindelijk de overhand te krijgen in de strijd tegen de hoge inflatie. Maar nu stopt de bank met verhogen. Is dat wel zo'n goed idee, vraagt Edin Mujagic zich af.

Veel hoger rendement op staatsobligaties
BNP Paribas AM heeft de langetermijnverwachtingen voor aandelen en obligaties flink opgeschroefd. Voor staatsobligaties is de huidige situatie exceptioneel. Het rendement de komende vijf jaar belooft veel hoger te worden dan wat verwacht mag worden over de komende 10-20 jaar.

Grafiek van Daalder: Wat doen aandelen na een laatste renteverhoging?
In de Grafiek van Daalder behandelt beleggingsstrateeg Lukas Daalder van BlackRock elke week een grafiek die wat hem betreft wat meer aandacht mag krijgen. Deze week: de historische aandelenreactie op een een laatste renteverhoging.

In de aanloop van de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond

Terugblik op cijferseizoen: inflatie allesbepalend
Met zowel een energiecrisis als een bankencrisis nog vers in het geheugen was het cijferseizoen met de eerste-kwartaalresultaten weer spannend. De aanhoudend hoge inflatie bepaalde alles: wie kon zijn kosten doorberekenen en wie niet? Morningstar bericht.

Actief versus passief
De rendementen van de IEX Fonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Nieuwe ronde in AI-wedloop

Superhandig

Een ander gevaar

Weetje van de week

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Impact beleggen