Nieuws

Amerikaanse bedrijfsobligaties in de aanbieding

Kredietwaardige Amerikaanse bedrijfsobligaties waren in de afgelopen zestien jaar niet zo aantrekkelijk als nu, aldus Aegon AM.

Het komt niet zo vaak voor dat de rente op investment grade obligaties (IG) hoger is dan de winstmarge van bedrijven. "Dit is zo’n zeldzaam moment", zegt Alexander Pelteshki van Aegon Asset Management

De zogenoemde Yield to Worst voor Amerikaanse bedrijfsobligaties ligt voor het eerst sinds tijden boven de 6%. Dat is de rente zoals die kan worden verkregen op het eerste moment dat leningen kunnen worden ingevorderd. 

Dubbele winst

Die 6% is drie keer zo hoog dan het niveau van een jaar geleden. Het is de laatste 16 jaar maar een keer eerder voorgekomen dat de rente zo hoog was. De laatste keer was voor 2010.

Misschien nog wel belangrijker is dat het de laatste 16 jaar ook maar een keer eerder voorgekomen is dat de rente op IG hoger was dan de winstmarge van Amerikaanse S&P 500-bedrijven.

Het zijn volgens Aegon AM allemaal redenen om positief te zijn over de komende twaalf maanden. Het mooie van IG is dat beleggers kunnen profiteren van een hoge rente terwijl er tegelijkertijd upside is als bedrijven het goed doen qua groei.

Van de andere kant, als een IG-bedrijf het minder doet, krijgt een belegger wel gewoon zijn 6% rente. Het kan daardoor als anker dienen in de portefeuille.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. .

Lees meer

Impact beleggen