Nieuws

Must read: Recessie in Europa onvermijdelijk

En nog meer niet zo vrolijk nieuws, bijvoorbeeld over de slechtste obligatiemarkt sinds 1949, de yuan fors lager en hoe erg is het verlies op een 60/40-portefeuille?

Het grote energiedilemma
Door het gasconflict met Rusland heeft fossiele energie dit jaar de wind vol in de zeilen. Volgens Gerben Lagerwaard van State Street Global Advisors is dit een tijdelijk fenomeen. "Voor de EU is diversificatie van de energievoorziening cruciaal om energiezekerheid te realiseren. Dat kan alleen worden bereikt met hernieuwbare energie."

NN IP somber over aandelen
NN Investment Partners verwacht dat aandelenbeleggers het ook de komende maanden zwaar zullen krijgen. De oorzaak ligt bij de hoge inflatie die de bedrijfswinsten onder druk zet, het consumentenvertrouwen ondermijnt en centrale banken dwingt tot harde ingrepen.

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Recessie in Europa onvermijdelijk

Lekker positief ook

Maar obligatiebeleggers zouden enthousiast moeten zijn
Na elke dip komt een periode waarin evengoed geld te verdienen is

De tussenstand
Hoe erg is het verlies op een 60/40-portefeuille dit jaar? In ieder geval binnen de historische marges

Yuan fors lager

Verjaardag

Zijn we al op het dieptepunt?

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie