Nieuws

Must read: bulls en bears laten van zich horen

Plus: EMD biedt wel reëel rendement, Fed handhaaft ruim monetair beleid, 4 conclusies over cijferseizoen, chip powerhouse Taiwan, en meer.

EMD biedt wél reële rendementen
Lagere inflatie in de opkomende markten en hogere reële rendementen maken schuld uit de opkomende markten (EMD), vooral uitgegeven in lokale valuta, meer dan aantrekkelijk. Dat schrijft portefeuillemanager Kirstie Spence van Capital Group.

Hé, komt daar Goudlokje weer langs?
Chris Iggo, hoofd beleggingen van AXA IM Core, is zeer positief over Amerikaanse aandelen én inflatiegebonden obligaties.

Beursstijgingen kunnen lang duren

Klaar voor de uitverkoop?
Voor Cody Willard is de huidige opleving van de koersen duidelijk een bear market rally. Ralph Wessels van ABN AMRO heeft dezelfde mening.

Don't fight the Fed
Jan-Willen Nijkamp: "Ondanks de “verkrappingen” in de vorm van QT en de renteverhogingen is er dus nog steeds sprake van een uitzonderlijk ruim monetair beleid. De markten reageren daarop en stijgen rustig verder." Hier is het verhaal.

Chips zijn belangrijk
China is afhankelijker van Taiwan dan andersom, meldt CNBC. Dat maakt een brute invasie van Taiwan onwaarschijnlijk.

Cijferseizoen loopt ten einde: 4 conclusies
Een groot deel van de beursgenoteerde bedrijven is al met cijfers gekomen. Tijd om de balans op te maken.

6 vragen over de huidige markt
Ben Carlson: "If stocks fall further that could present a good opportunity to rebalance into the pain. If stocks keep rising you’ll just have to wait for the next correction to buy at lower prices. Bottom or not, volatility is a feature of the stock market and it will return at some point." Scherpe analyse.

Jeroen Blokland benadert de beurs voorzichtig

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

Wel of geen bofbelasting invoeren?

Woonobesitas:moeten we op dieet
Rabo-econoom Carola de Groot: "Nederland staat aan de vooravond van een grote ruimtelijke verbouwing. En zoals het kabinet realistisch stelt: niet alles kan en niet alles kan overal. Maar dat ruimte voor wonen schaars is en dat er geen plek is voor grotere huizen is geen wetmatigheid maar een politieke keuze." Lees de column.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie