Nieuws

Must read: Aandelen en obligaties bewegen perfect gelijk

Plus: Extreem lage consumentenvertrouwen is link, een nieuw Chinees probleem doemt op, 6 belangrijke beermarktlessen, goede kansen in landbouwgrond, en meer.

Een kwestie van vertrouwen
Volgens obligatiebelegger Hendrik Tuch moeten met name aandelenbeleggers niet lichtzinnig denken over het huidige extreem lage consumentenvertrouwen. Centrale banken moeten echt aan de bak om de inflatie zo snel mogelijk onder controle te brengen. Scherpe analyse.

Sterke dollar is onhoudbaar
De dollar is aan een sterke fase bezig. De munt wordt geholpen door zijn status van reservevaluta en de renteverhogingen door de Fed. Op termijn spreekt het grote tekort op de handelsbalans echter voor een verzwakking van de greenback, voorspelt de vooraanstaande econoom Stephen R. Roach.

Hoezo veilige haven

Een nieuw Chinees probleem
Deglobalisering en internationale beleggers die China de rug toekeren, gaan de Chinese economie volgens de Britse Chinespecialist George Magnus pijn doen. De Volkskrant heeft vandaag een soortgelijk verhaal in de aanbieding, getiteld Het einde van een tijdperk

Obligaties en aandelen zijn een mooi dansduo
Volgens Ewout van Schaick van NN IP zijn de kansen voor obligaties inmiddels beter dan die voor aandelen.

Zes belangrijke beurscorrectielessen
Samengesteld door Paul Kaplan op basis van 150 jaar Amerikaanse beursgeschiedenis. Belangrijk verhaal.

Amerikaanse huizen zijn pas duur
De zoveelste rode vlag.

Doen! Beleggen in landbouwgrond
Jan-Willem Nijkamp van Fintessa: "Vanaf begin jaren 90 bedroeg het rendement op landbouwgrond in de Verenigde Staten gemiddeld 11,5 procent per jaar, vergelijkbaar met aandelen dus. Landbouwgrond heeft echter wel een zeer lage correlatie met de aandelenmarkt. De volatiliteit is daarnaast laag, te vergelijken met kwaliteitsobligaties. Nog belangrijker in deze tijden, het betreft een zeer goede bescherming tegen inflatie." Interessant verhaal.

Meer Amerika, minder Duitsland
Rabobank heeft de blootstelling aan Duitse aandelen in de beheerportefeuilles verlaagd. In plaats daarvan is er extra belegd in Amerikaanse aandelen. Aanleiding is de aanhoudend hoge druk op de energieprijzen en het toegenomen risico op een recessie in Europa.

Goede en slechte fondsmanagers
Wereldwijd beleggende aandelenfondsen hebben dit jaar heel wisselend gepresteerd, ontdekte Morningstar.

Dit is pas inflatie bestrijden!
De centrale bank van Zimbabwe heeft zijn belangrijkste rentetarief opgevoerd tot de recordhoogte van 200%.

Opmerkelijk, groeibedrijf Tesla ontslaat 10% werknemers

Actief versus passief
De rendementen van de IEXFonds 40 (actief beheerde beleggingsfondsen) en de IEX Index 20+ (ETF's).

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie