Nieuws

Must Read: Knotjandorie

Klaas Knot spreekt, Grantham brengt het leuk, banging the close, Europa bedreiging voor economische groei, emerging markets to the rescue en IBEX nadert dieptepunt.

Klaas Knot spreekt, Grantham weet het leuk te brengen, banging the close, Europa bedreiging voor globale economische groei, emerging markets to the rescue, IBEX nadert dieptepunt en emissie Concertgebouw afgerond.

IEX Fonds 40
Een rendement van +7,05% maakte IEX Fonds 40 dit jaar tot nu toe. De afgelopen maand is het iets minder rooskleurig met -1,33%. De stand van de index is nu 162,67.

Tering naar de nering
De Nederlandse economie heeft volgens de president van De Nederlandsche Bank een flinke knauw gekregen. Om er weer bovenop te komen, zullen we de ‘tering naar de nering’ moeten zetten, aldus Knot.

Knot is nog niet klaar, want hij spreekt zich ook over zeven centrale banken in de eurozone. Volgens Knot accepteren deze banken namelijk een veel te risicovol onderpand

Grantham weet het leuk te brengen
De kwartaalnieuwsbrief van Jeremy Grantham is alweer leuker dan de jaarlijkse brief van Warren Buffett. 

Banging the close
Het Nederlandse handelshuis Optiver krijgt een boete in de Verenigde Staten. Optiver werd beschuldigd van het manipuleren van de olieprijs door vlak voor het sluiten van de handel grote hoeveelheden transacties uit te voeren, ook wel “banging the close” genoemd.

Europa bedreiging voor globale economische groei
Europese overheden worden door de G-20 tot handelen gemaand inzake het managen van hun schulden. Deze schulden bedreigen volgens de G-20 de wereldwijde economische groei. Meer via Bloomberg.

Dag Hans, tot ziens
Geniale afscheidsclip van Hans Wijers bij Akzo Nobel.

Emerging markets to the rescue
Opkomende markten zoals Brazilië, China en Rusland staan klaar om de eurozone te helpen met de Europese schuldencrisis. Samen met Japan zullen bovengenoemde landen de eurozone steunen door middel van het beschikbaar stellen van kapitaal. 

IBEX nadert dieptepunt
In maart 2009 bereikte de Spaanse IBEX 35 Index een dieptepunt van 6.817,40. Daarna veerde de index weer op tot boven de 12.000 punten. Momenteel is hij bijna weer op dit dieptepunt van enkele jaren terug aanbeland. Meer via Business Insider

 

Lukas Daalder


Emissie Concertgebouw afgerond
De emissie van het Concertgebouw in Amsterdam heeft aardig wat moeite gekost. Dankzij een goede samenwerking met de fiscus en de AFM zijn er uiteindelijk 702 certificaten van aandelen toegewezen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Beleggen in 2018