Nieuws

Alleen moedige beleggers kopen de dip

Volgens Fidelity International is het waarschijnlijk nog te vroeg om de aandelendip te kopen, ook al liggen de waarderingen lager dan het gemiddelde sinds 2000.

"De koers/winst-waardering van de MSCI World Index is voor het eerst sinds het begin van de pandemie in 2020 onder de 20 gezakt en ligt onder het gemiddelde van na 2000. In combinatie met de verwachting dat de knelpunten in de toeleveringsketen binnenkort kunnen afnemen, waarbij vooral China zijn meest draconische coronamaatregelen zal versoepelen, zou dit kunnen wijzen op optimistischere vooruitzichten voor aandelen.

Hoewel de winsten in 2022 tot dusver sterk zijn geweest, vooral in Europa, kan dit beeld in de tweede helft van het jaar nog omslaan als het consumentenvertrouwen verslapt. De index van het consumentenvertrouwen voor de eurozone staat in mei op -21,1, niet ver van het laagste niveau ooit van -24,5 in april 2020. Retailgigant Walmart merkte onlangs op dat klanten steeds vaker kiezen voor goedkopere huismerkartikelen als reactie op berichten over inflatie. Desondanks vergt het van de contraire belegger moed om deze dip te kopen."

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

Assetallocatie