Nieuws

Dit zijn de winnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards 2022

De beste fondsmanagers van de laatste jaren geven hun visie op het volatiele beurslandschap. In een 'glossy' online magazine presenteren we alle winnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards 2022.

Hoe als belegger om te gaan met financiële markten die zwaar onder druk staan? Bij het overbrengen van de felicitaties aan de winnaars van de Refinitiv Lipper Fund Awards moest deze vraag natuurlijk ook worden gesteld.

Want aan wie kun je deze vraag beter voorleggen dan aan de bewezen beste beleggers in hun beleggingscategorie. Diep pessimistisch van toon waren de reacties zeker niet. Door trouw te blijven aan de eigen beleggingsvisie en de lange termijn nooit uit het oog te verliezen, kan ook deze beursstorm wel weer worden overwonnen, zo is de brede teneur. Daarbij biedt elke nieuwe markt nieuwe kansen.

U leest de meningen in dit speciale online magazine. Daarin ook de analyse van Refinitiv Lipper over het afgelopen fondsjaar en wat de fondsindustrie nog te wachten staat. En uiteraard de lange lijst van alle fondsen en fondshuizen die dit jaar een digitale prijs in ontvangst mogen nemen. Opmerkelijk: twee van de acht Group Awards zijn gewonnen door Nederlandse huizen.

Lees het online magazine

 

Group Awards - de winnaars

De beste fondshuizen volgens Refinitiv Lipper in acht beleggingscategorieën.

Fund Awards - de winnaars

De beste beleggingsfondsen volgens Refinitiv Lipper, verspreid over 20 asset classes.

"Het was een mooi jaar"

Deltef Glow van Refinitiv Lipper blikt terug op een in menig opzicht bijzonder fondsenjaar 2021.

De donuteconomie wijst de weg

ACTIAM, winnaar van de Group Award Mixed Assets Small, dankt de prijs mede aan de bijzondere duurzaamheidsstrategie.

De beloning van ondernemend beleggen

Van Lanschot Kempen, winnaar van de Group Award Assets Small, wil in zes niches uitblinken.

"Voor stockpickers zoals wij liggen er nu kansen"

Het JP Morgan Global Dividend Fund valt voor het tweede jaar op rij in de prijzen.

Momentumbeleggen werkt

Het beste Europese smallcapfonds van de laatste drie jaar, gewonnen door Chahine Capital, volgt markttrends, aangevuld met kwalitatieve elementen.

"Er komt een einde aan de belangrijkste Europese fondstrends"

Maar de heersende consolidatietrend zet nog wel even door.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Impact beleggen