Nieuws

Must Read: [CENSUUR]

Vergeet goud en koop diamanten, uw adviseur is een [censuur], timing volgens Dilbert, Spaanse rampspoed à 370 miljard euro, correlatie rules

IEX Fonds 40
De fondsenindex IEX Fonds 40 staat op 161,80. Het rendement voor 2012 bedraagt nu +6,48%. Het totaalrendement sinds lancering is 61,80%.

Uw adviseur is een [CENSUUR]
Pittige discussie over de financieel adviseur. Volgens Betterment.com is uw adviseur slecht voor uw financiële gezondheid. Het blog voert een studie op van het National Bureau of Economic Research (NBER) waaruit blijkt dat adviseurs verkeerd beleggingsgedrag van cliënten stimuleren omdat die keuzes voor hen aantrekkelijker zouden zijn.

Is uw adviseur echt een [CENSUUR]?
The Reformed Broker raapt de handschoen op en stelt dat mensen die anderen [CENSUUR] noemen, daar twee redenen voor hebben: ze zijn stom of ze zoeken aandacht. Of een combinatie van beiden. Uiteindelijk struikelt The Reformed Broker vooral over het feit dat brokers en adviseurs door Betterment over één kam geschoren worden.

Timing is alles
Momentumbeleggen? Het juiste instapmoment volgens Dilbert.


 

Zie ginds komt de rampspoed uit Spanje weer aan…
Dappere poging van Business Insider om uit te leggen hoeveel het redden van Spanje Europa gaat kosten. Op basis van ruwe schattingen en ramingen komt de optelsom al gauw uit op 350 tot 370 miljard euro.

Uit onze mailbox
"A new EDHEC-Risk survey reveals that 'transparency, information and governance'   tops the list of concerns for European fund management industry profession?als in the area of non-financial risk management". Ja, daar kon je op wachten.

Stichting Correlatie
Aardige oefening. Rich Bernstein giet de correlatie van de S&P500 met de meest uiteenlopende assets in een grafiek. Toch interessant dat hedgefunds steeds minder spreiding bieden voor hun dure geld. Via Lukas Daalder.


 

Lukas Daalder

Vergeet goud, hier zijn diamanten
Diamanten zijn het nieuwe goud. Maar er zijn grote voordelen, zo is de markt ontransparant en waar goud goud is, zijn diamanten er in allerlei vormen, maten en stijlen. En prijzen dus. De industrie probeert ondertussen hedgefunds en pensioenfondsen voor zich te winnen.

De Redactie van IEXProfs bestaat uit verschillende journalisten. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies, of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen. Het is mogelijk dat redactieleden posities hebben in een of meer van de genoemde fondsen. Klik hier voor een overzicht van hun beleggingen.

Lees meer

    Beleggen in 2018